Glovo i u našem gradu

Naručujte, kad već imate priliku

Vjerujem da ste u proteklih nekoliko tjedana u našem gradu vidjeli bicikliste sa žutim ruksacima na leđima na kojima piše Glovo.

Glovo je kurirska služba osnovana u Španjolskoj. Od 2015., kada je Glovo osnovan, proširio se u mnoge druge države u Europi, ali i u svijetu. U Hrvatskoj je prvo došao u Zagreb, a nedavno je došao i u naš grad – Slavonski Brod. U Slavonskom Brodu trenutno ima petnaestak dostavljača koji olakšavaju kupovinu ili odlazak po hranu. U ovoj situaciji s koronavirusom kada se izbjegavalo kontaktirati s puno ljudi, bili su odlična pomoć.

Odlučio sam isprobati Glovo dostavu, a od svog dostavljača sam doznao sljedeće: Što se tiče puta narudžbe do vas, Vi ju naručite preko aplikacije, ja na aplikaciji dobijem poruku te preuzmem narudžbu i dovezem je do mušterije. Mi, dostavljači se prilikom dostave možemo služiti automobilom, motorom ili biciklom. Ako je adresa narudžbe nevaljala, podrška to riješi i javi mi što da radim. Moj radni dan je zanimljiv jer vidim i upoznam puno ljudi. Mogu raditi koliko želim, samo ne prije jedanaest ujutro i poslije jedanaest navečer jer tada ne dostavljamo. Dnevno dobijem pet, šest narudžbi. Zanimalo me koliko se godina treba imati da se bude dostavljač… ako netko od naših mlađih čitatelja bude htio zaraditi nešto novca. Dostavljač je rekao da, kako bi dostavljali za Glovo, trebamo biti punoljetni. Eh, ništa od dodatne zarade.

Evo, ako niste znali kako naručiti nešto preko Glova, sada znate. Naručujte, kad već imate priliku!

Fabijan Gabaldo, 7.a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *