DIRLJIV DOKUMENTARAC O PRIJATELJSTVU I ODANOSTI: Starac i roda

Gledali smo dokumentarni dugometražni film Starac i roda Tomislava Jelinčića. Ovaj film ljubavnu priču o rodama Malenoj i Klepetanu donosi iz drukčijega kuta – tako da u prvi plan stavlja ljubav prema rodama umirovljenika Stjepana Vokića koji sada već 29 godina skrbi o Malenoj i njezinoj obitelji.

Na inicijativu Mirne Jarić, nastavnice biologije i kemije, 7. lipnja 2021. , u ponedjeljak sedmaši OŠ Antuna Mihanovića premijerno su u Cinestaru gledali film „Starac i roda“.  Nastavnica je skrenula pozornost nama sedmašima, ali i svim Brođanima, da bi trebali pogledati film jer se u filmu radi o lijepoj priči iz našeg grada. Njezin primjer slijedili su i drugi naši učitelji, stoga će ga tijekom ovoga tjedna pogledati i svi prvi, šesti i peti razredi.  

Zbog pandemije i epidemioloških mjera svaki razred je bio u drugoj dvorani. Smjestivši se u sjedala, pozorno smo pratili kino projekciju. Dugometražni dokumentarni film Tomislava Jelinčića je bio vrlo zanimljiv i s tim smo se svi jednoglasno složili. Moj dojam o filmu je je vrlo pozitivan. Film je poučan, a iza filma stoji snažna poruka. Ono što nam film želi poručiti i osvijestiti nas je činjenica da u prirodi „ne teče med i mlijeko“,  već da je životinjama teško premda mi toga nismo baš svjesni. Pokazuje nam širu sliku na temelju jedne prekrasne priče koju bi, ako ne svi, barem većina građana i Brođana trebala pogledati.  

Leticija Bogdan, 7.d 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *