ANKETICA: Koga je darivao sveti Nikola, a koga Krampus

Povodom blagdana današnjeg sveca prošetali smo školom i anketirali neke od učenika i djelatnika naše škole o njihovom iskustvu i mišljenju o blagdanu Svetoga Nikole. Pitali smo ih jesu li jutros zatekli što u čizmici, jesu li pomogli sv. Nikoli u darivanju bližnjih, treba li sv. Nikola darivati i odrasle, a ne samo djecu pa čak i je li ih možda posjetio Krampus?

Ivan Andrić, 6. c: U čizmici sam jutros zatekao šesto kuna. Nisam pomagao sv. Nikoli, a odrasle bi također trebalo darivati.

Anita Zirdum, 1.a: Mama mi je sinoć čitala priču kako bih lakše zaspala. Sveti Nikola je znao što želim jer sam mu na terasi ostavila spisak. Probudila sam se sretna: poklona je bilo puno u boravku i na terasi.

Pedagoginja Ivana Matić: Ništa nisam zatekla jutros u čizmi jer živim sama i bilo bi čudno zateći što. Pomagala sam Nikoli u darivanju svojih nećaka, a lijepo je i kad odrasle Nikola dariva jer je uvijek lijepo dobiti poklon.

Zora Krajnović, 4.b: Bila sam jako sretna kada sam vidjela da sam dobila dnevnik i slatkiše od svetoga Nikole. Vjerujem u njega. Krampus me nije posjetio jer sam bila dobra.

Spremačica Gordana Funarić nije dobila ništa, ali Barbara Leović jest. Složile su se da i odrasle treba darivati, ali prije šibom jer su neki odrasli zločestiji od djece.

Viktor Valenta, 1.b: Bio sam jako sretan jer sam dobio sve što sam zaželio: paket igračaka, slatkiše i jako tople i udobne papuče. Toliko sam se iznenadio da sam se ukipio.

Laura Dabić i Helena Gašić, 7.b

Lucija Kovačević, Marija Topić, 5.b

Fotografije: Iva Jerković, 5.b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *