INTEGRIRANA NASTAVA: Prva Rastuška potraga za ključem

Vrući proljetni dan terenske integrirane nastave u Rastušju osmaši su proveli uz prvu Rastušku potragu za ključem. Cilj igre bio je pronaći ključ rješavajući zadatke i mozgalice. Učenici su mogli prijeći na drugi zadatak tek kada riješe već dobiveni zadatak.

Mladi Dragutin Tadijanović je izgubio “dugački željezni sjajni ključ od ambara” koji mu je baka dala da se s ostalom djecom skrije u ambar od velike vrućine – tako započinje tekst radnog materijala Rastuške potrage za ključem, tzv. escape rooma koju su vodile naše nastavnice Martina Čmelješević i Marija Čalušić uz Miroslava Bjelobrka, skrbnika ostavštine Dragutina Tadijanovića. On nas je dočekao u Tadijinoj rodnoj kući. Osmaši OŠ Antuna Mihanovića, rješavajući zadatke iz Hrvatskoga jezika, Povijesti, Geografije, Matematike, Glazbene i Likovne kulture te Biologije, pomogli su Tadiji kroz zahtjevnu i zabavnu timsku igru 25. svibnja 2022. godine pronaći izgubljeni ključ. Bili su podijeljeni u deset ekipa, a potraga je završila kada je pobjednička ekipa (Rita Mustapić, Reza Pitlović, Karla Jurić, Ivan Hodak, Pavlo Koval i Dora Vukelić) riješila posljednji anagram i shvatila na kojem se mjestu skriva ključ.

Tijekom posjeta osmašica Reza Pitlović zapisala je u spomenicu “U spomen Tadiji” koja se čuva u rodnoj kući našega pjesnika:

Prigodom 1. Rastuške potrage za ključem doživjeli smo pobjedu naše ekipe. Upoznali smo se s Tadijinim rodnim mjestom i saznali nešto više o njegovim zgodama iz djetinjstva. Zabavili smo se i doživjeli jedan prekrasan dan koji će nam ostati u sjećanju.

Pusa od ekipe iz OŠ “Antun Mihanović”

Nakon nastavnog dijela uslijedio je piknik kroz druženje u hladu šume, nogomet uz oranicu i uživanje u ljepoti slavonskoga sela i motiva koji su Tadiju potaknuli na poetsku kreativnost.

Pokretne slike govore više od riječi

Tekst: Lucija Kovačević, 5.b

Fotografije i kamera: Jan Gradić, 7.b

Montaža: Lucija Lebić, prof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *