VATRENI BEZ POBJEDE: Izbornik Dalić ranije je trebao mijenjati postavu

   Danas, 23. studenoga 2022. se igrala utakmica Hrvatska - Maroko na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru. Moj 8.b je za vrijeme utakmice bio u školi, ali na svu sreću gledali smo utakmicu. Neće nam jedna utakmica oduzeti previše od redovnog programa u školi. Utakmica je završila bez pogodaka. 
Bekavci strastveni navijači

  Postava Hrvatske me malo razočarala. Očekivao sam da će izbornik bolje izabrati prvu postavu. Ja bih mijenjao desno krilo i napadača. U prvoj postavi na desnom krilu je igrao Nikola Vlašić, a ja bih umjesto njega stavio Marija Pašalića. U špicu bih stavio Marka Livaju jer može zadržati loptu u nogama, odložiti je i možda bi neka lopta zalutala u mrežu.

   Hrvatska je igrala dobro. Maroko nas je u početku malo stisnuo, no mi smo pokazali svoju jačinu i uzvratili s par udaraca u okvir gola. U jednom trenutku, naš lijevi bek Borna Sosa je uputio centaršut po podu u šesnaest metara prema Nikoli Vlašiću. Šansa je bila stopostotna, no nije bila realizirana. To me je jako razljutilo jer šansi poput te u daljnjem tijeku susreta nije bilo.

   Smatram da smo trebali više napadati. Naša igra se bazirala na dodavanju na vlastitoj polovici, a ne na ugrožavanju protivnika. Po mom mišljenju trebalo je biti više centaršuteva, više napadanja i više utrčavanja bokova. Zamjene su se trebale napraviti ranije, oko 60. minute, a ne tek oko 70. minute. Neki igrači su čak ulazili u 88. minuti. Ako trener želi da zamjene naprave više utjecaja, da donesu svježinu na teren, treba ih uvoditi ranije. Dva stopera su odradila odličan posao te sam jako zadovoljan njima. Sredina je bila stupanj više od solidnog, trebalo se ići više naprijed, a ne samo igrati na posjed.

Pred kraj sve više nervoze

   Utakmica je bila osrednje odigrana. Neki dijelovi tima su odigrali vrhunski, a neki su mogli pridonijeti više. Nedostajao nam je samo gol te nam sada situacija u grupi ovisi o večerašnjoj utakmici Belgija – Kanada. Razočaran sam utakmicom jer znam da naša momčad može postići puno više.

Tekst: Lovro Novoselović, 8.b

Fotografije: Marija Čalušić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *